Poradna Gainery


Autor: | Vloženo: 24.09.2014 000 09:17 | Témata: Poradna Gainery

Jaké vybrat gainery nebo proteiny pro syna

Dobrý den,
mám 14 letého syna, který dělá vrcholově fotbal. Můžete mi doporučit jaké gainery nebo proteiny jsou pro něj vhodné? Zda musí mít oboje, nebo postačí gainery?
Má zhruba 2,5 hod tréninku 4 x týdně a jednou týdně utkání.
Děkuji moc za pomoc.
S pozdravem
Petra Smaženková

  • FIT-PRO CZECH

    FIT-PRO CZECH

    24. září 2014 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den,

    při výběru doplňku pro takto mladého sportovce je velmi důležité si uvědomit proč mu vlastně tento doplněk kupujeme. Zda není schopen ze stravy přijímat dostatek bílkovin a sacharidů a odráží se to na jeho výkonu jak na hřišti, tak v běžném životě.

    Zde jsou 3 cesty jakým výběrem byste mohla postupovat:

    1. Pokud se má jednat o navýšení příjmu bílkovin a sacharidů, aby rychleji regeneroval, tělo mělo dostatek bílkovin a sacharidů pro růst svalstva, pak je možné sáhnout po proteinu, který je 50% směsí bílkovin a sacharidů. Tento produkt bývá užíván přes den jako svačina a zároveň po tréninku pro urychlení regenerace: http://www.fit-pro.cz...

    2. Další možností je, doplňovat sacharidy v průběhu tréninku a zamezit tak vyčerpávání zásob z organismu. Tato cesta je možná skrze sacharidové nápoje, které jsou stavěny ze základních sacharidů a jednoduchých cukrů, bez laktózy. Ideální směs do lahve na pití na trénink: http://www.fit-pro.cz...

    3. Další možností je vydat se přímo cestou gaineru, kde bývá mezi 20-30% bílkovin a zbytek jsou sacharidy a cukry. U takto mladého sportovce je tato možnost přijatelná, protože metabolismus pálí vše velmi rychle a sacharidů a cukrů tak může mít vážně nedostatek. Gainer je možné dávkovat 2-3x denně, jako svačinu a hned po tréninku. U gaineru by mělo dojít k nárůstu hmoty, takže je dobré u vytrvalostních sportovců hlídat váhu!

    Doufám, že nyní bude váš výběr snažší. :-)

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.