Poradna Scitec Nutrition Jumbo 8800 g

Autor: | Vloženo: 22.06.2015 000 22:01 | Témata: Poradna Scitec Nutrition Jumbo 8800 g

Dávkování

Dobrý den,
mám 92kg a 193cm. Posiluji přibližně tři měsíce, pravidelně několikrát do týdně (2-4x). Chci nabrat trochu objemu a tak jsem se rozhodl pro tento gainer. Chtěl bych se zeptat, zda jsem zvolil dobře a v prve řadě jak mám dávkovat a po jak dlouhou dobu gainer užívat. Je na to hodně názorů - jak velké dávky dávat, kolikrát denně, jestli ráno, před, při a nebo po cvičení a jestli vůbec denně. Proto bych rád znal názor profesionála. K tomu hodlám užívat ještě protein MAXWIN 90, který už aktuálně užívám (v den cvičení většinou dopoledne a potom půl hodiny po tréninku, případně i následující den, kdy svaly bolí a chci dále podpořit jejich růst). Dále to chci časem vše doplnit nějakým glutaminem či BCAA, tak bych potřeboval vědět, jak vše správně nakombinovat pro největší možný efekt - hlavně ale abych nebyl tlustý, chci jít tak na 100kg pomalu.

Děkuji za odpověď!

  • 22. června 2015 - Oficiální zástupce obchodu kulturistika.com

    Dobrý den,

    my všeobecně nejsme zastánci gainerů, které jsou dle nás naprosto zbytečné. Namísto toho radíme, aby se lidé zaměřili na plnohodnotné zdroje sacharidů, tedy vločky, rýži, brambory, ...

    Gainery jsou vesměs jen jednoduché cukry, které v denním příjmu živin nemají téměř žádné opodstatnění.

    Doporučujeme Vám zhlédnout naše video, v němž se věnujeme dennímu příjmu - http://www.kulturistika.com...

    Přímo doplňkům vhodným jak do objemu či diety se pak věnujeme také zde - http://shop.kulturistika.com...

    Všeobecně pak doporučujeme zkouknout naší Fitness poradnu - http://shop.kulturistika.com... a také seriál FAQ (nejčastější dotazy) - http://www.kulturistika.com...

    Na našem e-shopu http://shop.kulturistika.com pak naleznete velké množství doplňků výživy, včetně proteinů a BCAA, o kterých se také zmiňujete.

    Uvedené ceny nejsou konečné. Stačí se registrovat na našem shopu a využít nákupu ve výhodnější cenové skupině B, kterou Vám zdarma rádi nastavíme po té, co si o ní napíšete na e-mail [email protected].

    Za každý nákup navíc sbíráte body, jejichž prostřednictvím si můžete vytvářet slevové kupóny. (http://shop.kulturistika.com...)

    S přáním hezkého tým Kulturistika.com.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • anonym

      22. června 2015 - anonym

      Děkuji za odpověď. Videa jsem již právě dnes přímo od Vás viděl - taky po domácku udělaný gainer, který mi přijde určitě jako lepší a zajímavější cesta za získáním objemu. Přece jen jsem ale s posilováním na začátku a chtěl bych zkusit, co semnou gainer udělá, pokud by výsledek (nabytí objemu - hmoty) nebyl pozitivní a nabral bych příliš tuku, tak gainer vysadím a sacharidy budu získávat dle Vašich manuálů.

      Protein už mám nakoupen prozatím, jednalo se mi spíše o kombinaci gaineru, který chci krátkodobě vyzkoušet, s proteinem. BCAA od Vás hodlám brzy objednat v instantní formě, tak jak doporučuje většina kulturistů.


  • Z.Hrubý

    Z.Hrubý

    22. června 2015

    Dobrý večer.Gainer jste vybral slušný.Jak jste se správně rozhodnul - nabírejte hmotu s ohledem na množství tělesného tuku.Nabrat hmotu není problém - problém je nabrat bez většího množství tuku.Doporučil bych 3x100 gr / den ve kterém budete cvičit.1.dávka jako částečná desátka,2.dávka 30-60 min před treninkem,3.dávka 10 min po tréninku.Dodržujte dosavadní režim stravování a gainer berte nadstandardně.Množství gaineru upravte dle následných výsledků.Než najdete ten nejvhodnější postup při doplňování základní stravy /nejdůležitějšího faktoru výživy/,tak budete muset trochu laborovat.Pro všechny neplatí stejný postup.
    S pozdravem Z.Hrubý www.hcc.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • anonym

      22. června 2015 - anonym

      Děkuji za názor - prvně ale raději vyzkouším ráno ke snídani gainer (100g, jak jste doporučil), pak stejnou dávku přibližně hodinu před tréninkem, k tomu dám před tréninkem BCAA, po tréninku pak znovu BCAA a místo gaineru dám ten protein, který nechám asi jen jednu dávku denně a zkusím jíst dost vajec a masa k dohnání bílkovin. Sacharidy bych mohl nahnat i přírodní cestou, ale gainer plánuju brát jen dočasně, abych nabral objem trochu rychleji a měl víc hmoty k pracování.
      Jak by jste doporučil užívání gaineru a proteinu v dnech regenerace bez cvičení? Nebrat vůbec nebo menší dávky či méně často a nebo stejně jako při tréninkovém dni?

      Ještě jednou děkuji!


    • Zdeněk Hrubý

      23. června 2015 - Zdeněk Hrubý

      V netréninkový den nemusíte brát gainer vůbec,pokud máte k disposici v jídelníčku normální kvalitní stravu.
      S pozdravem Z.Hrubý www.hcc.cz


  • 23. června 2015 - Oficiální zástupce obchodu F-sport

    Dobrý den

    92kg zvednout nahoru bez objemu už moc nepůjde. Přitom na 193cm není problém dostat cca 110kg. Je třeba se rozhodnout, zda chcete udělat OBJEM nebo šmrdlání. V OBJEMu pak po všech zdrojich z potravin má své místo GAINER a 3 dávky po 150g denně (navíc k jídlu!). Tak dojde k dalšímu růstu.

    Forma sacharidů v sacharidovém okně pro svaly po tréninku NENÍ DŮLEŽITÁ. Stejně tak v případě stimulace růstu (opět je to jedno) mluví o tom, že GAINER jako DOPLNĚK (ne náhrada) stravy má svůj smysl a FUNGUJE! Ale opět - pouze pokud mluvíme o objemu nebo doplnění sacharidů po tréninku. I proto se tento fyzický stav jmenuje sacharidové okno.

    ANEBO chcete už jen tvarovat, to co máte a pak je lepší místo gaineru zvolit nějakou vhodnou potréninkovou směs. Tomu napovídá i touha nenabrat tuk. Jen to nepůjde pomalu z 92kg na 110kg, půjde to pomalu z 92kg na třeba 95kg.


    Mé doporučení, jak si složit nejlépe doplňky výživy pro nárůst svalové hmoty, i s vysvětlením CO brát, JAK brát a PROČ to tak brát je zde:
    http://www.f-sport.cz...
    Doporučeni je seřazeno od nejdůležitějšího (nahoře) až po to nejméně důležité (dole). Nakupuje se tedy shora dolu, kam až Vám stačí rozpočet.

    Jak se dělají velké svaly je popsáno zde:
    http://www.f-sport.cz...

    přeji pěkný den
    za www.f-sport.cz
    Martin

    Ps. Další dotazy dávejte prosím do diskuse- zde už to dále nečtu: http://www.f-sport.cz/bb/index.php
    PPs. u nás zůstávají informace o růstu svalů stejné a nemění se s každým krátkodobým módním výstřelkem.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.